<- Sierpniowy gulaszLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSmardze duszone ->

PDF Drukuj

SKORZONERA, CZYLI WĘŹYMORD

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1440 razy.



40 dag skorzonery
ocet
sól
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
3 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku

Korzonki skorzonery umyć szczotką i cienko obrać, wkładając od razu do wody zakwaszonej octem lub kwaskiem cytrynowym. Zagotować osoloną wodę, do wrzątku włożyć skorzonerę pokrajaną w poprzek na połówki. Ugotować, odcedzić, włożyć do rondelka, dodać śmietankę, zagotować. Wyłożyć na salaterkę, posypać koperkiem. Podawać jako dodatek do potraw z mięs, ryb i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności