<- Selery zapiekaneLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSKORZONERA, CZYLI WĘŹYMORD ->

PDF Drukuj

Sierpniowy gulasz

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1585 razy.


cebula,
pół obranego kabaczka (około 1 kg),
2 papryki,
3 cukinie,
2 ogórki,
2-3 roztarte ząbki czosnku,
pieprz,
chilli,
4 łyżki oliwy lub oleju,
szklanka wywaru z warzyw
sól,
ziemniak,
4 łyżki ketchupu,
3 sparzone, obrane pomidory,
2 łyżki zieleniny

Wypłukany, obrany ziemniak, ugotować w osolonej wodzie, przetrzeć przez sito, odstawić. Obraną cebulę grubo posiekać, kabaczki pokroić w grubą kostkę, paprykę pokroić w paski, cukinie w plasterki, ogórek przepołowić, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać pieprz, czosnek, cebulę, mieszając smażyć, aż cebula będzie szklista. Kabaczek, cukinie, paprykę i ogórek dokładnie wymieszać z przysmażoną cebulą. Wlać wywar z warzyw wymieszany z przetartym ziemniakiem i ketchupem, osolić, dodać pieprz, dusić na małym ogniu około godziny, kilkakrotnie mieszając Pomidory posiekać włożyć do garnka z jarzynkami, zamieszać, zdjąć z ognia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności