<- Szparagi z groszkiem i grzankamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSZPARAGI ZAPIEKANE ->

PDF Drukuj

SZPARAGI Z WODY

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1038 razy.



70 dag szparagów
sól
2 dag tartej bułki

Szparagi umyć, oczyścić (od połowy wysokości poniżej główki) z włókien, związać bawełnianą nitką w pęczki. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować pod przykryciem do miękkości. Wyjąć pęczki z wywaru na półmisek, przeciąć i odrzucić nitki. Szparagi ułożyć główkami w jedną stronę, posypać zrumienioną na suchej patelni tartą bułką. Podawać jako przystawkę lub na kolację z dodatkiem jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności