<- SZPARAGI Z WODYLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzpinak lub lebioda ->

PDF Drukuj

SZPARAGI ZAPIEKANE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 952 razy.



1 kg szparagów,
2 łyżki masła,
2,5 łyżki mąki pszennej,
szklanka mleka,
3 jaja,
łyżka utartego żółtego sera,
cukier,
cytryna,
koperek zielony

Oczyszczone i opłukane szparagi pokrajać w kostkę i ugotować w małej ilości wody. Zasmażyć na jasno mąkę z tłuszczem i rozprowadzić mlekiem z dodatkiem wywaru ze szparagów. Gdy sos trochę ostygnie, dodać sok z cytryny, żółtka i utarty ser. Zalać szparagi, wymieszać, pokryć pianą ubitą z białek i zapiec w piekarniku (najlepiej zapiekać w małych foremkach).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności