<- SZPARAGI ZAPIEKANELista potraw z grupy: Warzywa, owoceSzpinak po angielsku ->

PDF Drukuj

Szpinak lub lebioda

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1074 razy.


Przebrać dobrze szpinak, obrać z korzonków, opłukać parę razy i gotować w zasolonej wodzie, wlać w durszlak, przelać zimną wodą, wycisnąć mocno i usiekać dobrze. Rozpuścić masła z mąką lub tartą bułką, rozprowadzić bulionem lub śmietaną; osolić, zagotować, włożyć szpinak i smażyć. Można go obłożyć omletem, faszerowanymi jajami, perdutami lub też kotlecikami z ryb.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności