<- Ziemniaki pieczone w foliiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI PO ALPEJSKU ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI PIECZONE W ŁUPINKACH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1085 razy.



60 dag ziemniaków

Ziemniaki umyć bardzo starannie szczotką, opłukać, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec rumieniąc równomiernie. Upieczone wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem dopuszczonej ilości masła i soli. Upieczone ziemniaki doskonale uzupełniają podany na kolację biały ser. Jednocześnie jemy surówkę, np. z kwaszonej lub słodkiej kapusty czy z pomidorów.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności