<- Cukinia smażonaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceCukinia z sosem vinaigrette ->

PDF Drukuj

Cukinia w cieście

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 623 razy.



Kuchnia irakijska
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mąki
1 jajo roztrzepane
1/2 łyżeczki soli
2 młode cukinie obrane pokrajane w plastry centymetrowej długości
olej do smażenia
sos:
1 i 1/2 szklanki jogurtu lub zsiadłego mleka
sól i roztarty czosnek do smaku

Wymieszać ze sobą składniki sosu, odstawić. Z wody, mąki, jaja i soli wyrobić ciasto (gdyby było zbyt rzadkie doda trochę mąki). Rozgrzać olej na dużej patelni. Cukinię zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Natychmiast podawać na gorącym półmisku polaną sosem, z surówką z białej kapusty.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności