<- Kabaczek duszonyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKABACZEK NADZIEWANY MIĘSEM ->

PDF Drukuj

Kabaczek nadziewany

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 602 razy.



Kuchnia Gwatemali
1 średni kabaczek
1 mała cebula, drobno posiekana
3 łyżki masła
1 jajo na twardo, posiekane
1/2 szklanki utartego sera cheddar
1 jajo roztrzepane
1/2 szklanki tartej bułki
2 łyżki masła
sól do smaku

Umyty kabaczek przepołowić. Miąższ wyjąć łyżką, odłożyć połówki. Miąższ posiekać. Cebulę i miąższ smażyć na rozgrzanymi małe na średnim ogniu przez 10 min., miesząc kilka razy. Dodać jajo na twardo, ser i roztrzepane jajo, wszystko dokładnie wymieszać. Posolić. Połówki kabaczka napełnić farszem, posypać tartą bułką i grudkami masła. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190C)przez 20-25 min. Podawać z owocami z kompotu lub zieloną sałatą.
Proporcje dla 2 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności