<- Zapiekana kapusta wloskaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZapiekanka jarzynowa ->

PDF Drukuj

Zapiekane ziemniaki

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1129 razy.




1 kg ziemniaków jednakowej wielkości
2 łyżki masła
4 łyżki utartego żółtego sera
sól
pieprz

Ziemniaki obrać i ponadkrawać w cienkie talarki, nie do końca, aby jeden brzeg trzymał je - "jak grzebień". Ułożyć w naczyniu ogniotrwałym grubo posmarowanym masłem, na każdym ziemniaku położyć kawałeczek masła, oprószyć solą i pieprzem, na wierzchu posypać tartym serem. Piec ziemniaki w piekarniku, aż zmiękną (45-50 min). Tak przygotowane ziemniaki podaje się do mięsa lub duszonych ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności