<- Pasztet z cukini i szpinakuLista potraw z grupy: Warzywa, owocePasztet z jarzyn o trzech smakach ->

PDF Drukuj

Pasztet z fasoli

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 663 razy.



20 dag fasoli
20 dag żółtego sera
łyżka oleju lub margaryny
duża cebula
2 jajka
łyżka octu (3%)
sól
pieprz
tłuszcz do wysmarowania formy

Fasolę przebrać, umyć, namoczyć na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę drobno posiekać i krótko przesmażyć w oleju, dodać do fasoli i razem przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Do masy fasolowej dodać żółtka, sól, ocet, pieprz i białka ubite na sztywną pianę. Wymieszać, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności