<- Pomidory w cieścieLista potraw z grupy: Warzywa, owocePomidory z serem ->

PDF Drukuj

Pomidory w sosie koperkowym

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 589 razy.



8 twardych pomidorów średniej wielkości
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
szklanka mleka i szklanka wody
3 łyżki drobno posiekanego koperku
sól
cukier
pieprz
łyżka octu (3%)

Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, posypać solą i pieprzem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzając ją mlekiem rozcieńczonym wodą. Przyprawić octem, cukrem i posiekanym koprem. Przygotowanym sosem polać pomidory ułożone w naczyniu ogniotrwałym i powoli dusić uważając, aby się nie rozpadły. Podawać z ugotowanym na sypko z ryżem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności