<- Pomidory w sosie koperkowymLista potraw z grupy: Warzywa, owocePor smażony ->

PDF Drukuj

Pomidory z serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1413 razy.


Utrzeć na gładką masę następujące składniki:
cźubatą łyżkę mąki,
3 jaja,
1,5 filiżanki mleka,
10 dag utartego ementalera;
dodać sól i szczyptę pieprzu do smaku.
Farszem tym napełniać wydrążone pomidory (wystarcźy go na 10 sztuk). Sok i miąższ z wydrążonych pomidorów zaprawić łyżeczką mąki, dodać łyżeczkę masła, zagotować i rozcieńcźyć filiżanką rosołu. Posolić do smaku. Zalać sosem ułożone w prodiżu lub rynce pomidory i wypiekać je przez 40-50 minut.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności