<- SAŁATA ZIELONA W SOSIE JOGURTOWO-OGÓRKOWYMLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSAŁATKA KANTOŃSKA ->

PDF Drukuj

Sałatka "ogródek"

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 584 razy.



Kuchnia włoska
8 małych młodych ziemniaków
4 środki (serca) sałaty masłowej
24 rzodkiewki
8 środków karczochów w oliwie
sok z 1 cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
sól

Ziemniaki ugotować w łupinach w dużej ilości osolonej wody. Oczyszczone i umyte sałaty i rzodkiewki przyprawić sokiem cytrynowym oliwą i solą. Porcje sałatki przygotowywać od razu na oddzielnych talerzykach, kładąc w środku każdego talerza sałatę masłową a dookoła niej przekrojone na pół ziemniaki, rzodkiewki i karczochy.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności