<- Ziemniaki z jabłkami-funggiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI Z WODY ->

PDF Drukuj

Ziemniaki z majerankiem

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1124 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
sól
50 g tłuszczu
3 łyżki posiekanej cebuli
2 łyżki mąki
1 filiżanka kwaśnej śmietany
2 łyżeczki majeranku

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie. Przyrządzić zasmażkę, dodać do niej posiekaną cebulę, rozprowadzić niewielką ilością wody. Włożyć ziemniaki, majeranek i kwaśną śmietanę i jeszcze raz zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności