<- Ziemniaki z jabłkami-funggi
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
ZIEMNIAKI Z WODY ->
PDF
Drukuj
Ziemniaki z majerankiem
Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1168 razy.
Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
sól
50 g tłuszczu
3 łyżki posiekanej cebuli
2 łyżki mąki
1 filiżanka kwaśnej śmietany
2 łyżeczki majeranku
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie. Przyrządzić zasmażkę, dodać do niej posiekaną cebulę, rozprowadzić niewielką ilością wody. Włożyć ziemniaki, majeranek i kwaśną śmietanę i jeszcze raz zagotować.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności