<- Ziemniaki z jabłkamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki z majerankiem ->

PDF Drukuj

Ziemniaki z jabłkami-funggi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1917 razy.


2 jabłka podzielone na ćwiartki,
3 łyżki cukru,
2 i 1/2 szklanki wody,
3 łyżki masła,
1 posiekana cebula,
sól,
6 obranych i pokrajanych w kostkę ziemniaków,
2 łyżki wytrawnego białego wina

Jabłka włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać wodę, gotować przez 3 min, odstawić. Masło rozgrzać w dużym rondlu dodać cebulę, smażyć na małym ogniu przez 10 min często mieszając Ziemniaki dodać do smażonej cebuli, doprawić solą, wlać wino, jabłka z wodą, zamieszać przykryć. Gotować przez pół godziny, wymieszać widelcem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności