<- ZIEMNIAKI PUR╔ELista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI SMA┼╣ONE BEZ T┼üUSZCZU ┴ LA FRYTKI ->

PDF Drukuj

Ziemniaki pustelnika

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 725 razy.



Kuchnia w─Ögierska
1 kg ziemniak├│w
s├│l
2 ogórki małosolne
pieprz
50 g tłuszczu
2 fili┼╝anki kwa┼Ťnej ┼Ťmietany
2 ┼éy┼╝ki m─ůki
2 łyżki posiekanej cebuli
1 p─Öczek zielonej pietruszki
rosół
1 p─Öczek koperku

Ziemniaki ugotowa─ç w osolonej wodzie, obra─ç i pokroi─ç na ─çwiartki. M─ůk─Ö podsma┼╝y─ç na t┼éuszczu, doda─ç posiekan─ů cebul─Ö, pietruszk─Ö i koperek, rozprowadzi─ç roso┼éem i opr├│szy─ç pieprzem. Gdy si─Ö zagotuje doda─ç ziemniaki, pokrojone w w─ůskie paski og├│rki ma┼éosolne i kwa┼Ťn─ů ┼Ťmietan─Ö. Przez kilka minut pogotowa─ç i podawa─ç na gor─ůco.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci