<- Ziemniaki po węgiersku 2
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Ziemniaki pustelnika ->
PDF
Drukuj
ZIEMNIAKI PURÉE
Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1150 razy.
60 dag ziemniaków
sól
1/2 szklanki mleka
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki lub koperku
Ziemniaki przygotować i ugotować jak w poprzednim przepisie. Do odcedzonych ziemniaków wlać gorące, świeżo przegotowane mleko, utłuc perforowanym tłuczkiem, wyłożyć na półmisek, najlepiej formując łyżką owalne porcje. Posypać drobno posiekaną zieleniną.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności