<- ZIEMNIAKI PO WĘGIERSKULista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI PURE ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po węgiersku 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2001 razy.


1 kg ziemniaków,
4 cebule,
100 g masła lub oliwy,
1/4 l śmietany,
papryka w proszku,
sól, pieprz

Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić i ostudzone pokroić w plasterki. Cebulę posiekać, przysmażyć na tłuszczu w głębokim rondlu. Dodać ziemniaki, oprószyć papryką, pieprzem, polać śmietaną. Dusić pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Na talerzu można polać kwaśnym mlekiem lub śmietaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności