<- Ziemniaki po węgierskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki po węgiersku 2 ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI PO WĘGIERSKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1093 razy.



1,50 kg ziemniaków,
5 łyżek tłuszczu,
15 dag papryki zielonej,
cebula,
25 dag pomidorów,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
cukier,
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
ząbek czosnku

Cebulę pokrajać w grube plastry; paprykę pokrajać w paski i poddusić na tłuszczu razem z cebulą. Gdy zmiękną, dodać pokrajane w plastry pomidory oraz przyprawy, podlać wywarem, zagęścić mąką i jeszcze przez chwilę dusić. Ziemniaki pokrajać w kostkę, sparzyć wrzątkiem zrumienić na tłuszczu i włożyć do potrawy. Chwilę poddusić i podawać z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności