<- Dynia z kartoflami 12 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceDynia zapiekana z pomidorami i miesem ->

PDF Drukuj

Dynia z pomidorami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 642 razy.



Kuchnia węgierska
1 młoda dynia (ok. 2 kg)
sól
50 g tłuszczu
3 łyżki octu
3 łyżki mąki
wywar z mięsa
3 łyżki posiekanej cebuli
100 g przecieru pomidorowego

Dynię obrać i ostrożnie wydrążyć łyżką stołową. Miąższ utrzeć na grubej tarce, posolić, polać octem, odstawić, a po 15 min. Dobrze wycisnąć. Mąkę podsmażyć na tłuszczu, zrumienić w niej posiekaną cebulę, dodać dynię i przecier pomidorowy i zalać taką ilością wywaru z mięsa, aby potrawa była gęsta. Gotować tak długo, aż dynia się rozgotuje.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności