<- Dynia szparagowa z bułeczką i z masłemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceDynia z pomidorami ->

PDF Drukuj

Dynia z kartoflami 12 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 659 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg dyni
25 dag kartofli
6 dag masła
2 jaja
2 szklanki mleka
sól i pieprz do smaku

Oczyścić dynię i kartofle, wkroić do szybkowaru, zalać mlekiem, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10-12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zawartość jego ugnieść tłuczkiem do kartofli lub zmiksować, wbić jaja i dodać masło, po czym na ogniu dobrze ubić trzepaczką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności