<- BOĆWINA, CZYLI BURAK LIŚCIOWY, A LA SZPINAKLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBotwina na jarzynkę 5 min ->

PDF Drukuj

Bomba szpinakowa

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1302 razy.



Kuchnia węgierska
250 g szpinaku
sól
2 jaja
1 ząbek czosnku
2 łyżki mąki
olej

Szpinak oczyścić i ugotować we wrzącej wodzie razem z ząbkiem czosnku. Odsączyć, wyjąć czosnek, dobrze wycisnąć i przetrzeć przez sito. Dodać 2 żółtka, mąkę i ubite na pianę białka, posolić. Łyżką formować spore kluski i smażyć je z obu stron na gorącym tłuszczu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności