<- Bomba szpinakowaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBób duszony po toskańsku ->

PDF Drukuj

Botwina na jarzynkę 5 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 650 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag botwiny
3 dag masła
1 łyżka mąki
0,5 szklanki śmietany
1 łyżka siekanego koperku
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól, cukier i kwasek cytrynowy do smaku

Oczyszczoną botwinę beż korzonków drobno pokroić, włożyć do szybkowaru, zalać niewielką ilością wrzącej wody (około 0,5 szklanki). Dodać masło, posolić i pocukrzyć, doprawić kwaskiem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zaraz po otwarciu szybkowaru podprawić mąką, a po chwili wymieszać ze śmietaną. Przed podaniem posypać zieleniną. Podawać do mięsa.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności