<- Ryż jarskiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRyż meksykański z fasolą ->

PDF Drukuj

Ryż koszycki

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1059 razy.



Kuchnia węgierska
200 g ryżu
sól
3 jaja
1 pęczek zielonej pietruszki
70 g utartego sera
50 g masła

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odsączyć, wymieszać z drobno posiekaną zieloną pietruszką i stopionym masłem. Jaja roztrzepać, wymieszać z utartym serem i dodać do ryżu. Jeszcze raz postawić na ogniu i tak długo podgrzewać, aż jaja się zetną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności