<- Ryż flamingoLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRyż koszycki ->

PDF Drukuj

Ryż jarski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1828 razy.


łyżka masła,
1-2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu,
25 dag rozkruszonego twarogu,
szklanka gęstej śmietany,
4 posiekane cebule,
4 łyżki posiekanej zieleniny,
sól, pieprz

Masło rozgrzać w rondlu, utrzymując mały ogniem. Włożyć ryż, ser, śmietanę, cebulę, zieleninę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać widelcem. Podgrzewać pod przykryciem przez 15 min mieszając dwa razy.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności