<- ZIEMNIAKI W MUNDURKACHLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZiemniaki z jabłkami-funggi ->

PDF Drukuj

Ziemniaki z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1061 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg ziemniaków
sól
500 g kwaśnych jabłek
40 g masła
1/4 I mleka

Ziemniaki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki; mleko wymieszać z osoloną wodą i ugotować w nim ziemniaki na pół miękko. Dodać obrane pokrojone w plasterki jabłka. Gotować tak długo, aż oba składniki będą miękkie, a woda się wygotuje. Polać roztopionym masłem i na kilka minut wstawić do piekarnika.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności