<- Dynia zapiekana z pomidorami i miesemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceDYNIA ŹÓŁTA GOTOWANA ->

PDF Drukuj

Dynia ze szpinakiem 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 622 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg dyni
50 dag szpinaku
6 dag masła
sól i pieprz do smaku

Oczyścić szpinak z szypułek, umyć w dużej ilości wody, oczyścić dynię i pokroić. Włożyć warzywa do szybkowaru, wlać 1 szklankę wody, wsypać łyżeczkę płaską soli. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość jego zmiksować, dodać masło i wymieszać. Podawać ze świeżo zrobionymi grzankami z bułki pokrojonej w kostkę i przysmażonej na dobrym oleju.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności