<- Naleśniki zaparzaneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNALEŚNIKI ZAPIEKANE Z RYŹEM I TWAROGIEM ->

PDF Drukuj

NALEŚNIKI ZAPIEKANE W ŚMIETANIE

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1227 razy.



NALEŚNIKI ZAPIEKANE W ŚMIETANIE


Ciasta:
30 dag mąki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
cukier
słonina do smażenia

Zalewa:
6 łyżek śmietany
2 świeże jaja
tarta bułka
1,5 łyżki masła
cukier
cukier waniliowy
sól

Usmażyć naleśniki, pokrajać je w paski i podsmażyć. Gdy przestygną, dodać cukier i trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować masłem i wysypać tartą bułką; włożyć naleśniki, zalać śmietaną rozmieszaną z jajami i zapiec w piekarniku. Podawać posypane cukrem.




Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności