<- Naleśniki z twarożkiem i truskawkami lub poziomkaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNALEŚNIKI ZAPIEKANE W ŚMIETANIE ->

PDF Drukuj

Naleśniki zaparzane

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 704 razy.


Wziąć grupkę masła świeżego, wielkości orzecha, filiżankę mąki, sparzyć to filiżanką mleka i pozostawić tak długo aż wystygnie, potem rozetrzeć doskonale, wbić 3 żółtka, trochę cukru, znów trzeć, następnie, domieszać lekko pozostałe białka ubite na pianę i opiec znowu 3 roleczki, przełożyć marmoladą z jabłek lub galaretką porzeczkową i podać na stół. Trzeba je piec krótko przed podaniem, bo gdy długo stoją to opadną.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności