<- Suflet serowyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSushi-hadaka-maki ->

PDF Drukuj

SUFLET Z RYŹU

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 649 razy.



35 dag ryżu
2 szklanki mleka
1,5 łyżki masła
4 jaja
4 łyżki cukru
tarta bułka
zapachy do ciast

Ryż sparzyć wrzątkiem, odcedzić, zalać mlekiem z dodatkiem masła i wstawić do piekarnika. Gdy miękki - ostudzić, dodać żółtka, cukier i przyprawy oraz pianę z białek; lekko wymieszać. Całość włożyć do kamiennej miski wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką; wstawić do piekarnika. Gdy wyrośnie i zrumieni się - podawać w tym samym naczyniu. Suflety można również zapiekać w grubych filiżankach lub kamionkach oraz w prodiżu elektrycznym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności