<- Bliny na piwieLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżBLINY PIWNE ->

PDF Drukuj

BLINY PARZONE Z OSTRYM SEREM

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 698 razy.



40 dag mąki pszennej
4 łyżki margaryny lub masła
sól
4 dag ostrego sera
4 jaja
3 łyżki tłuszczu

Wodę (3 szklanki) zagotować z tłuszczem i zaparzyć mąkę jak na ptysie. Gdy ciasto przestygnie - wbijać po jednym jaju, posolić i dokładnie utrzeć. Formować łyżką bliny i smażyć na rozgrzanym tłuszczu; posypać utartym serem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności