<- Czeskie knedleLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżDdle Potrawa chłopska z południowych Węgier ->

PDF Drukuj

DIABLOTKI

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 719 razy.



15 dag mąki
3 dag sera podpuszczkowego
7 dag masła
papryka
1 żółtko
sól

Ser zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach. Mąkę posiekać z masłem i zagnieść ciasto kruche dodając żółtko; połowę sera i sól. Ciasto wywałkować, wykrawać paluszki lub małe placuszki okrągłą foremką. Każdy paluszek posmarować białkiem, posypać serem i papryką. Upiec na kolor złoty. Podawać na gorąco do zup czystych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności