<- ROLKI Z MIĘSEM WOŁOWYMLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżROLKI Z PIECZARKAMI ->

PDF Drukuj

ROLKI Z MIĘSEM Z KURCZAKA

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 658 razy.



Kuchnia chińska
12 naleśników.
Nadzienie: 35 dag mięsa z piersi kurczaka
2-3 cebule dymki pokrajane w 3 cm kawałki
1 posiekany ząbek czosnku
olej do smażenia
Przyprawy:
1 łyżka startego świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
1 roztarty ząbek czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1/4 łyżeczki chilli
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka czystej wódki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Mięso zemleć lub pokrajać w cienkie paski jak makaron, wymieszać z przyprawami, odstawić na 30-45 min. 1 - 2 łyżki oleju mocno rozgrzać na patelni, dodać cebulę dymkę i czosnek, smażyć mieszając 30 sek, włożyć mięso, mieszając smażyć mielone mięso 2 min, paski mięsa smażyć 1 1/2 min. Przełożyć do miski, wystudzić. Farszem posmarować naleśniki, złożyć boki, zwinąć w rulon, brzeg zalepię mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Około 1/2 szklanki oleju wlać na dużą, gorącą patelnię, rozgrzać na dużym ogniu. Kłaść naleśniki zlepionym brzegiem do dołu na gorący olej, zmniejszyć płomień, smażyć do zrumienienia z jednej i drugiej strony. Osączyć z oleju. Podawać na gorąco na przekąskę lub kolację. Najsmaczniejsze prosto z patelni.
Proporcje: dla 6-12 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności