<- Makaron zapiekany z orzechamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron zapiekany z warzywami ->

PDF Drukuj

Makaron zapiekany z szynką lub mięsem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 729 razy.



25 dag makaronu fabrycznego (lub suszonego domowego)
sól
20 dag gotowanej szynki lub mięsa ugotowanego
5 dag cebuli
5 dag tłuszczu
pieprz
2 dag tłuszczu i bułka tarta do formy

Sporządzić masę mięsną; lekko zrumienić cebulę na tłuszczu. Zemleć w maszynce szynkę lub mięso. Rondelek wysmarować i wysypać bułką. Ugotować makaron i osączyć. Makaron wymieszać z masą mięsną, dodać cebulę z tłuszczem, sól i pieprz do smaku. Do rondla wyłożyć makaron, dobrze naciskając łyżką do brzegów, powierzchnię wygładzić, skropić tłuszczem. Makaron zapiec w silnie nagrzanym piekarniku, wyjąć, pokrajać na równe porcje. Podawać z sosem pomidorowym i ostrą sałatką lub surówką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności