<- Pierożki RavioliLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPierożki z farszem rybnym ->

PDF Drukuj

Pierożki z czereśniami lub wiśniami

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1070 razy.



60 dag wiśni lub czereśni
40 dag mąki
1 jajo
3/4 szklanki wody
sól
4 dag masła
cukier puder
20 dag młodej śmietany

Wiśnie opłukać, obrać z szypułek, wytrzeć. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów. Pierożki sporządzić tak jak pierożki z jagodami (nakładając do każdego pierożka po dwie wiśnie). Podać na gorąco, polane masłem lub ze śmietaną. Do posypania podać cukier. Pierożki z wiśniami można podać na zimno, posypane cukrem, z młodą śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności