<- Uszka z kapustą kiszonąLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżVol-au-vent z pieczarkami ->

PDF Drukuj

Uszka z rybą lub mięsem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 671 razy.



Nadzienie:
jadalne wnętrzności i mięso z łbów 2 ryb (zwłaszcza karpia)
lub 15 dag mięsa wieprzowego ugotowanego
2 dag cebuli
2 dag tłuszczu
pieprz
sól
1 dag bułki tartej
Ciasto:
20 dag mąki
1 1/2 jaja
2 łyżki wody
sól

Sporządzić nadzienie: wnętrzności i mięso z ugotowanych łbów obrać z ości, posiekać drobno. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem. Mięso wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz do smaku i trochę bułki tartej. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka (tak jak uszka z grzybami). Podawać do barszczu, zupy rybnej, rosołu rybnego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności