<- Uszka z grzybami 2Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżUszka z rybą lub mięsem ->

PDF Drukuj

Uszka z kapustą kiszoną

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 611 razy.



Nadzienie;
25 dag kapusty kiszonej
2 dag cebuli
3 dag tłuszczu
(sól)
pieprz
Ciasto:
20 dag mąki
1 1/2 jaja
2 łyżki wody
sól

Kapustę ugotować w małej ilości wody w odkrytym naczyniu, odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Do kapusty dodać cebulę, pieprz (sól) do smaku; przysmażyć ją. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka (p. przepis na uszka z grzybami). Dodawać do zupy grochowej i kminkowej.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności