<- Knedle ziemniaczane nadziewane kapustą kiszonąLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle ziemniaczane piwne ->

PDF Drukuj

Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1203 razy.



Nadzienie:
30 dag mięsa gotowanego (odrzynków od kości itp.)
4 dag bułki pszennej
3 dag tłuszczu
3 dag cebuli
pieprz
sól
Ciasto:
50 dag ugotowanych ziemniaków mączystych
20 dag mąki pszennej
(1 jajo)
sól
4 dag słoniny do polania

Sporządzić nadzienie: bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę pokrajać, udusić z tłuszczem. ZemIeć bułkę i ugotowane mięso, dodać cebulę, sól i pieprz do smaku. Zagotować wodę z solą. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać słoniną lub masłem. Wydać zaraz po ugotowaniu. Zamiast gotowanego mięsa można do nadzienia dodać zmieloną kiełbasę (zwyczajną).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności