<- Knedle ziemniaczane nadziewane cebuląLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle ziemniaczane nadziewane mięsem ->

PDF Drukuj

Knedle ziemniaczane nadziewane kapustą kiszoną

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 649 razy.



Nadzienie:
25 dag kapusty kiszonej
2 dag tłuszczu
2 dag cebuli
pieprz
sól
Ciasto:
50 dag ugotowanych ziemniaków mączystych
20 dag mąki
(1 jajo)
sól
4 dag słoniny do okraszenia

Sporządzić nadzienie: kapustę kiszoną ugotować bez przykrycia w małej ilości wody, odcisnąć, posiekać drobno. Cebulę lekko przyrumienić z tłuszczem, wymieszać z kapustą, dodać sól i pieprz do smaku. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać słoniną, wydać zaraz po ugotowaniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności