<- Knedle ziemniaczane piwneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle ziemniaczane z kapustą ->

PDF Drukuj

Knedle ziemniaczane z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 768 razy.



30 dag jabłek
4 dag masła
50 dag ugotowanych ziemniaków mączystych
5dag cukru pudru
20 dag mąki
sól
(1jajo)
(2dag bułki tartej)

Jabłka umyć, obrać, podzielić na 8 części wzdłuż, wyciąć gniazda nasienne, każdą cząstkę podzielić w poprzek na pół. Zagotować wodę z solą; rozpuścić masło. Sporządzić ciasto, nadziać, wyrobić i ugotować knedle, polać masłem. Podać cukier do posypania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności