<- Knedle bułczaneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKnedle drożdżowe z powidłami truskawkowymi [po cz ->

PDF Drukuj

Knedle chłopskie z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1100 razy.



Kuchnia węgierska
750 g białego sera
2 filiżanki kwaśnej śmietany
80 g mąki
150 g żółtek
4 jaja
sól
140 g masła
mus jabłkowy

Biały ser przetrzeć przez sito, wyrobić z 80 g mąki i żółtkami, posolić i wymieszać z pianą ubitą z białek. Formować knedle, gotować je we wrzącej, osolonej wodzie, potem wyjmować łyżką cedzakową i pojedynczo maczać w tartej bułce zrumienionej na maśle. Układać na talerzu i podawać z musem jabłkowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności