<- MamałygaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMatafan ->

PDF Drukuj

Marsz grenadierów

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 707 razy.



Kuchnia węgierska
400 g makaronu (gwiazdeczki lub muszelki)
100 g tłuszczu
sól
500 g ziemniaków mielona papryka
1 cebula

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie, odsączyć. Makaron również ugotować w osolonej wodzie i odsączyć na sicie. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać paprykę, ziemniaki i makaron. Dobrze wymieszać i na małym płomieniu smażyć ok.10 min, posolić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności