<- Marsz grenadierówLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMee goreng - smazony makaron z krewetkami ->

PDF Drukuj

Matafan

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1895 razy.


30 g mąki,
4 jaja,
1 szklanka mleka,
50 g masła,
sól, pieprz

Przygotować duża patelnię. W salaterce ubić mąkę, jaja i mleko, dodać nieco soli i pieprzu. Na rozgrzanym maśle smażyć ciasto, lekko poruszając patelnia i podważając widelcem brzegi, aby nie przypalić. Gdy ciasto jest zrumienione pod spodem, a z wierzchu jeszcze płynne, wstawić je do piekarnika nagrzanego uprzednio do 250 st. C. Można dodać kawałki mięsa. Gdy potrawa będzie z wierzchu rumiana, podawać.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności