<- Kluseczki jajeczneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluseczki z sosem pesto ->

PDF Drukuj

Kluseczki na sposób somogyjski

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1145 razy.



Kuchnia węgierska
Kluseczki
2 filiżanki kwaśnej śmietany
1 cebula
100 g grzybów (kurki)
1 łyżeczka mielonej papryki
60 g tłuszczu

Posiekaną cebulę poddusić na tłuszczu, dodać oczyszczone kurki, posolić i dalej dusić z odrobiną wody. Gdy woda się wygotuje, dodać paprykę i kwaśną śmietanę, zagotować i wymieszać z kluseczkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności