<- Naleśniki z seremLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżNaleśniki z sokiem ->

PDF Drukuj

Naleśniki z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1080 razy.



Kuchnia węgierska
naleśniki
30 g rodzynek
200 g białego sera
1 filiżanka mleka
3 łyżki kwaśnej śmietany
otarta skórka z 1/2 cytryny
1 łyżka cukru pudru
1 jajo

Mleko zagotować, 10 min gotować w nim rodzynki, odcedzić je. Przetarty przez sito biały ser wyrobić na jednolitą masę razem z żółtkiem, kwaśną śmietaną, rodzynkami, cukrem pudrem i pianą ubitą z białka. Naleśniki smarować tą masą na grubość 1 centymetra, zwinąć i natychmiast podawać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności