<- Pęczak z wieprzowiną 20 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPieczone ziemniaki 1 ->

PDF Drukuj

Pieczone wiśnie

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 710 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg wiśni
1/2 I białego wina
250 g cukru
5 białek
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
otarta skórka z 1 cytryny

Wiśnie wypestkować, dusić do miękkości w winie z dodatkiem cukru i otartą skórką z cytryny. Następnie włożyć wiśnie do żaroodpornego naczynia, obłożyć je pianą ubitą z białek, wymieszaną z cukrem waniliowym i piec 15 min w lekko nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności