<- Pęczak 30 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPieczone wiśnie ->

PDF Drukuj

Pęczak z wieprzowiną 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 588 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 niecałe szklanki pęczaku (35 dog)
30 dag mięsa wieprzowego bez kości
2 cebule
3 dag tłuszczu; natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Pęczak namoczyć przed gotowaniem na 2-3 godziny w zimnej wodzie, osączyć. Mięso i oczyszczoną cebulę pokroić, włożyć do szybkowaru. dodać pęczak i wodę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, bez schładzania. Przed podaniem posypać natką pietruszki, polać dowolnym sosem, najlepiej cebulowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności