<- Perduty w szarym lub białym sosieLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPęczak z wieprzowiną 20 min ->

PDF Drukuj

Pęczak 30 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 672 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka pęczaku
3 szklanki wody
4 dag tłuszczu
sól do smaku

Pęczak dobrze przepłukać na sicie zimną wodą. W szybkowarze zagotować 3 razy tyle wody, ile jest pęczaku. posolić, włożyć pęczak i tłuszcz. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.
Uwaga. Pęczak przed gotowaniem można namoczyć na 2-3 godziny w zimnej wodzie, wtedy ogrzewa się o połowę krócej.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności