<- Chleb razowyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżChleb wysokowartościowy ->

PDF Drukuj

Chleb wojskowy (komiśniak)

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1646 razy.



Kuchnia węgierska
150 g migdałów
szczypta cynamonu
150 g mąki
szczypta utłuczonych goździków
250 g cukru
3 jaja
otarta skórka z 1 /2 cytryny
masło
2 żeberka utartej czekolady
mąka

Posiekane migdały dokładnie wymieszać z wszystkimi pozostałymi dodatkami. Włożyć do wysmarowanej masłem formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku. "Chleb" jeszcze ciepły wyłożyć na deskę posypaną cukrem i pokrajać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Nazywanie tego deserowego wypieku wojskowym komisniakiem to kompletna bzdura! Zmiencie nazwe bo to jest kompromitacja.
Nadesłał(a): Bruno <Bruno85674@gmail.com> 2015-09-03 15:04:45


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności