<- ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ I PORÓWLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZAPIEKANKA Z KASZY MANNY I JAJ ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z KASZY KUKURYDZIANEJ I SERA

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1142 razy.



30 dag kaszy kukurydzianej,
2,5 szklanki mleka,
35 dag twarogu,
3 łyżki śmietany,
3 jaja,
szczypiorek,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
2,5 łyżki masła,
łyżka tłuszczu,
bułka tarta,
cukier,
sól

Kaszę kukurydzianą (drobną) ugotować na mleku z masłem i uprużyć pod przykryciem w piekarniku. Twaróg utrzeć z jajami, szczypiorkiem śmietaną i pieprzem. Do kaszy dodać gałkę muszkatołową i cukier. Dokładnie wyrabiać. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i układać warstwami kaszę i masę twarogową, Całość zapiec w piekarniku. Podawać z sosem koperkowym i śmietanowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności